Kom naar de Dag van de Bouw in Wilp op 8 juni a.s.

15-05-2024
476 keer bekeken

Ook dit jaar doet “De verbreding A1 tussen Apeldoorn en Twello” mee aan de Dag van de Bouw. De Dag van de Bouw is de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

 

Wat is er te doen?

Op zaterdag 8 juni a.s. stellen Rijkswaterstaat en Heijmans de bouwplaats in Wilp open voor het publiek om een kijkje te komen nemen achter de schermen van de verbreding. Bekijk het elektrische materieel en kom meer te weten over aspecten als hergebruik van materialen zoals asfalt, beton en belijning en nog veel meer. Bekijk van dichtbij hoe omleidingsborden worden gemaakt, zet je eigen tekst op een tekstkar en is er de mogelijkheid om mee te gaan met een korte bustour die u bij het uitkijkpunt van afvalverwerker Attero brengt én bij het in aanbouw zijnde viaduct bij de Sluinerweg. Een unieke kans om alvast een kijkje te komen nemen. Vanzelfsprekend krijgt u daar ook de nodige uitleg. 

Voor kinderen is er ook een hoop te doen: vogelhuisjes beschilderen én mee naar huis nemen, spelen in het zand, een kleurwedstrijd en voor de iets oudere kinderen is er een heuse skelterbaan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje!


Datum:             Zaterdag 8 juni 2024

Locatie:            Depot Heijmans

Adres:              Ardeweg tegenover nummer Sluinerweg 12 (entree Attero), Wilp

Tijd:                 10.00 – 16.30 uur

Toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk met de fiets. Komt u toch met de auto? U kunt parkeren op de parkeerplaats nadat u vanaf de Ardeweg het terrein bent opgereden, maar vóórdat u door het tweede hek van het depot in rijdt. Er zal u daar een parkeerplek worden toegewezen. Het is niet toegestaan het depot op te rijden. Parkeer NIET langs de Ardeweg. 


Over de verbreding

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Daarom vernieuwt en verbreedt Rijkswaterstaat de A1 vanaf Apeldoorn tot knooppunt Azelo. Dit zorgt ook voor een economische impuls in de regio Stedendriehoek en Twente. Momenteel wordt de A1 verbreedt tussen Apeldoorn en Twello. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek.

De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen