Werkzaamheden knooppunt Beekbergen; 11 september – 7 oktober 2023

04-09-2023
638 keer bekeken

In september en oktober 2023 vinden wegwerkzaamheden plaats aan knooppunt Beekbergen. We realiseren een nieuwe doorsteek naar de A1 richting Amsterdam – Utrecht - Amersfoort en verbreden de verbindingsboog naar de A1 richting Hengelo-Deventer.

De nieuwe doorsteek ontlast de drukte tijdens de avondspits. Dan rijdt er veel verkeer vanuit het zuiden op de A50 naar de A1 richting Deventer en verder. De capaciteit van de verbindingsboog in het knooppunt Beekbergen is onvoldoende om al dit verkeer door te laten stromen. Hierdoor ontstaan files op de parallelrijbaan en op de A50. Deze file loopt vaak zo op dat het verkeer richting Amersfoort ook hinder ondervindt. 

De aanpassingen op de snelweg lossen dit knelpunt straks op. We splitsen de huidige uitvoeger in twee aparte uitvoegers. Eerst voegt het verkeer op de A50 richting Deventer uit en iets verderop voegt het verkeer richting Amersfoort uit.  

De nieuwe situatie bij knooppunt Beekbergen met een nieuwe doorsteek van de A50 naar de A1.

 

Houd rekening met hinder 

De werkzaamheden gaan gepaard met hinder voor de weggebruikers van de A1 en de A50. Om de hinder tot een minimum te beperken, vinden de werkzaamheden vooral ’s nachts plaats. In het weekend van 29 september tot 2 oktober zijn de verbindingsbogen Arnhem – Amersfoort en Amersfoort – Zwolle dicht. Tijdens nacht- en weekendafsluitingen stellen we omleidingen in. Houd hiervoor de borden in de gaten. 

Het verkeer richting Deventer zal pas echt filevrij zijn zodra we de nieuwe parallelrijbaan op de A1 hebben gerealiseerd uiterlijk april 2025. 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen