Werkzaamheden A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen; 18 juni tot en met 1 december

25-05-2023
1548 keer bekeken

Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Twello. Vanaf zondag 18 juni 2023 tot en met 1 december 2023 vinden werkzaamheden plaats op het traject tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen.

Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen rijdt het verkeer in beide richtingen over zes verlegde en versmalde rijstroken aan één zijde van de weg. Daar geldt een maximum snelheid van 90 km/uur. 

Werkzaamheden A1 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen 

Vanaf zondag 18 juni 2023 tot en met 1 december 2023 ondervindt het verkeer hinder van verlegde en versmalde rijstroken in beide richtingen tussen Apeldoorn en Deventer. In deze periode wordt de rijbaan richting Amersfoort vrijgemaakt voor werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer/uur. Vanaf 1 december wordt het verkeer over de andere helft van de weg over versmalde rijstroken geleid. 

Advies aan weggebruikers 

  • Pas tijdig uw snelheid aan en houd voldoende afstand; de politie controleert. 
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.  
  • Houd rekening met extra reistijd van maximaal 30 minuten en vermijd zoveel mogelijk de spits. 
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo. 

Houd rekening met ernstige hinder 

De verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en aansluiting Twello vindt plaats tussen 2023-2025. Tijdens deze werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met: 

  • De hiermee gepaard gaande hinder. 
  • Zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten.  
  • Bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 kilometer/uur. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer. 

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo 

Toenemend (vracht)verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Het gedeelte tussen aansluiting Twello en knooppunt Azelo is al eerder verbreed.  

Meer informatie? 

Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl of op vanAnaarBeter.nl. 

U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen