Nachtelijke wegwerkzaamheden 16 – 18 december 2019

13-12-2019

Hier vindt u relevante achtergrondinformatie voor weggebruikers. Ga voor actueel reisadvies naar vananaarbeter.nl

In de week van maandag 16 december vinden in de nacht asfalteringswerkzaamheden plaats op het traject Rijssen-Bathmen op de A1 Apeldoorn-Azelo.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de A1 op dit traject afgesloten in de richting van Rijssen naar Bathmen. Ook zijn de toerit Rijssen, afrit Lochem, toerit Lochem en afrit Bathmen een nacht afgesloten. Dit gebeurt in de nacht tussen 23.00 uur en 04.00 uur.

Nachtelijke afsluiting A1 traject Rijssen - Bathmen

In de week van 16 tot en met 18 december wordt het asfalt  op de rechterrijstrook op het traject Rijssen-Bathmen op diverse plekken gerepareerd. De asfalteringswerkzaamheden worden nu uitgevoerd vóór de winter- en vorstperiode. Zo is de rijstrook op orde voor de volgende fase van de wegwerkzaamheden.

Vanwege deze werkzaamheden is de A1 op dit traject ’s nachts afgesloten tussen 23.00 en 4.00 uur. Ook zijn maandagnacht 16 december de toerit Rijssen en de afrit Lochem afgesloten. In de nacht van dinsdag 17 december betreft het de toerit Lochem en de toerit Bathmen. In de nacht van woensdag 18 december wordt alleen gewerkt als de werkzaamheden in de voorgaande 2 nachten niet kunnen worden afgerond.  Omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Advies aan weggebruikers

• Pas tijdig snelheid aan en houd voldoende afstand
• Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg
• Houd rekening met extra reistijd
• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Meer informatie?

Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl. 

Achtergrondinformatie en actuele werkzaamheden zijn na te lezen op deze website www.A1Oost.nl.

Men kan ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.

 

 

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen