De werkzaamheden van de A1 tot nu toe

16-09-2019
1038 keer bekeken

De verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo is sinds een paar maanden in volle gang. Een grote hoeveelheid van de werkzaamheden is al uitgevoerd en andere grote werkzaamheden staan op het punt om te beginnen. Maar wat is er allemaal gedaan de laatste tijd?

Hieronder een terugblik op een aantal werkzaamheden die tot nu toe zijn voltooid op het gebied van systeemintegratie & techniek:

Vanaf april tot en met juni 2019 zijn in het tracédeel van Deventer Oost tot aan Rijssen alle benodigde betonconstructies (onderbouw) aangebracht. Ook zijn er portalen (de grote witte constructies boven de weg) verwijderd en nieuwe en gerenoveerde portalen geplaatst.
Om ervoor te zorgen dat alle communicatie soepel verloopt, zijn in dezelfde periode ook alle kabels en leidingen aangebracht. Ook is de bestaande spitsstrook tussen Twello en de Oxersteeg, een gebied van ongeveer 10 km, aangepast naar een ‘gewone rijstrook’.

Blik op vooruit

Met een bak aan ervaring van de uitgevoerde werkzaamheden en de planning van het project onder de arm zijn we momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de werkzaamheden die in september t/m november zullen plaatsvinden. Er staat natuurlijk van alles te gebeuren, maar in grote lijnen is het als volgt:  

-           Er wordt een nieuwe glasvezelinfrastructuur aangebracht. Glasvezel is een vezel,  zo dun als een haar en gemaakt van glas wat gebruikt wordt om informatie mee te verzenden. Dit wordt in afstemming gedaan met alle betrokken partijen en de bestaande en nieuwe systeemleverancier om dit zonder verstoringen of uitval van het internet te kunnen realiseren.

-           Er wordt voor gezorgd dat de planning zodanig is afgestemd dat alle nieuwe en te renoveren portalen gemakkelijk aangebracht kunnen worden.

-           De bestaande verlichting wordt vernieuwd voor LED verlichting.

-           Ook zijn alle ontwerpers bezig met het uitwerken van tekeningen en andere ontwerpdocumenten.

De komende maanden zijn ze hier nog druk genoeg mee, want er zijn dit jaar nog genoeg werkzaamheden in de uitvoering te doen!

 

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen