Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo vanaf 23 augustus 2019

22-08-2019
1150 keer bekeken

Vanaf zaterdag 31 augustus 2019 worden de werkzaamheden op het traject Markelo-Rijssen op de A1 Apeldoorn-Azelo verplaatst. Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Tussen Markelo en Rijssen wordt het verkeer dan in beide richtingen over vier versmalde rijstroken op één zijde van de weg geleid. Daar geldt een maximum snelheid van 90 km per uur.

Vanaf zaterdag 31 augustus 2019 worden de wegwerkzaamheden op het traject Markelo-Rijssen op de A1 tussen Apeldoorn en Azelo verplaatst. Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Tussen Markelo en Rijssen wordt het verkeer vanaf eind augustus in beide richtingen over vier versmalde rijstroken op één zijde van de weg geleid. Daar geldt een maximum snelheid van 90 km per uur.

A1 Markelo - Rijssen

Vanaf zaterdag 31 augustus rijdt het verkeer tussen Markelo en Rijssen in beide richtingen over twee versmalde rijstroken per rijrichting. Het verkeer mag daar maximaal 90 km per uur rijden. Dit zal de nodig hinder voor het verkeer met zich meebrengen. Medio oktober wordt het verkeer via de andere helft van de weg over versmalde rijstroken geleid.

Korte afsluiting aansluitingen Bathmen en Rijssen

De toerit Bathmen richting Almelo/Hengelo (25) is afgesloten van vrijdagavond 23 augustus vanaf 22 uur tot zaterdagmorgen 24 augustus 08.00 uur.

De toerit Rijssen richting Almelo/Hengelo (28) is afgesloten van vrijdagavond 30 augustus 21.30 uur tot zaterdagmorgen 31 augustus 08.00 uur.

De afrit Rijssen vanuit Almelo/Hengelo (28) is afgesloten op zaterdagmorgen 31 augustus van 02.00 uur tot 08.00 uur.

Omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Houd rekening met ernstige hinder

Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar.

Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 90 kilometer per uur. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Verder moet het verkeer rekening houden met:

• meer oponthoud in de spits

• een inhaalverbod voor vrachtverkeer

• zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten

• bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 km per uur. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.

Advies aan weggebruikers

• Pas tijdig snelheid aan en hou voldoende afstand

• Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

• Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits

• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen