Wegwerkzaamheden A1 Rijssen-Azelo maart 2021

15-03-2021
270 keer bekeken

Rijkswaterstaat vervolgt in maart de wegwerkzaamheden op het traject Rijssen-Azelo. Er vinden werkzaamheden plaats tussen Rijssen en de Linschotbrug en na de Linschotbrug tot aan knooppunt Azelo.

Vanaf 1 maart rijdt het verkeer in de richting van Deventer tussen knooppunt Azelo en de Linschotbrug op 2 versmalde rijstroken.  Vanaf 15 maart rijdt het verkeer vanaf Rijssen tot aan de Linschotbrug in beide richtingen via twee versmalde rijstroken aan de zuidkant van de weg. Dit betekent dat het verkeer zich opnieuw moet aanpassen aan de situatie op de weg.

A1 Rijssen-knooppunt Azelo

Vanaf 1 maart rijdt het verkeer tussen knooppunt Azelo en de Linschotbrug in de richting van Deventer via versmalde rijstroken. Daarnaast rijdt vanaf 15 maart het verkeer in beide richtingen tussen Rijssen en de Linschotbrug via versmalde rijstroken aan de zuidkant van de weg. Dit duurt tot juni 2021.

Om de situatie op de weg voor weggebruikers te verduidelijken geldt op het weggedeelte tussen Azelo en Rijssen waar niet wordt gewerkt in beide richtingen een maximumsnelheid van 100km/h dag en nacht. Dit geldt zolang de werkzaamheden op delen van dit traject plaatsvinden tot en met juni 2021.

Op de weggedeelten met versmalde rijstroken waar wordt gewerkt geldt een maximumsnelheid van 90 km/h dag en nacht.

Op het weggedeelte van Enter naar knooppunt Azelo blijft de extra derde rijstrook afgesloten voor het verkeer zolang er nog wordt gewerkt op de aangrenzende weggedeelten tot en met juni 2021.

===================================

Weekendafsluiting oprit Rijssen (28) vrijdagavond 5 maart tot maandagmorgen 8 maart

Vanwege asfalteringswerkzaamheden aan de oprit Rijssen aan de zuidkant van de A1 is deze oprit Rijssen (28) het eerste weekend van maart afgesloten voor al het verkeer. De oprit is afgesloten vanaf vrijdagavond 5 maart 21.00 uur tot en met maandagochtend 8 maart 06.30 uur.

Extra reistijd

Verkeer in de richting van Azelo en verder wordt omgeleid via de provinciale wegen N347, N346 en de N347 en N350. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Verkeer moet hierbij rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten.

=====================================

Inhijsen liggers Streekoduct Wolves

Woensdag 17 maart wordt de tweede serie liggers voor het streekoduct Wolves ingehesen aan de noordkant van de weg. Het verkeer rijdt dan sinds 15 maart over de zuidkant. Zie een filmpje over hoe dit in zijn werk gaat:  Timelapse inhijsen liggers bij viaduct Wolves - Uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo (a1oost.nl)

===========================================

Versmalde rijstroken en verlaagde maximumsnelheid

Tijdens de wegwerkzaamheden vanwege de uitbreiding van de A1Oost blijven twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Rijstroken zijn versmald en de maximum snelheid ter hoogte van de werkzaamheden is 90 km/h. 

Verder moet het verkeer rekening houden met:

• meer oponthoud in de spits

• een inhaalverbod voor vrachtverkeer

• zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten

• bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximum snelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.

Advies aan weggebruikers

• Pas tijdig snelheid aan en hou voldoende afstand

• Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

• Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits

• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen