133,7 = LEET = 'heel goed'

04-12-2020
411 keer bekeken

Computerprogrammeurs Dimitri en Patrick reden 5 jaar geleden elke dag samen vanuit Almelo over de A1 naar hun eigen bedrijf in Lieren. Bij hectometerpaaltje 133,7 ter hoogte van Holten begon hun hart elke keer sneller te kloppen.

Waarom?
337 is LEET in programmeurstaal en betekent dat je  ‘heel goed bent’. Tijdens de ritjes over de A1 dachten ze vaak hoe tof het zou zijn om zelf zo’n hectometerpaaltje te hebben.  

Nu, vijf jaar later, werken ze niet meer samen en wonen ook niet meer in dezelfde plaats. Dimitri woont in Almelo en Patrick in Deventer. Hoewel ze elkaar wat minder zien, is hun vriendschap nog steeds hecht. Toen Dimitri hoorde dat de hectometerpaaltjes vervangen werden door duurzame bamboebordjes, trok hij de stoute schoenen aan. Hij bedacht zich geen moment en nam contact op om te vragen of hij er één of twee mocht overnemen, als aandenken aan hun gezamenlijke ritjes over de A1 en hun hechte vriendschap.

Bij hoge uitzondering is besloten door Rijkswaterstaat als opdrachtgever en Heijmans als uitvoerder, om aan dit bijzondere verzoek te voldoen. Toen Dimitri dit hoorde, nam hij Patrick mee op pad om de bordjes op te halen.

Patrick werd totaal verrast door dit aandenken en kon zijn ogen niet geloven. “Dit meen je niet, geweldig! Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?” vroeg hij zich blij verrast af.
Erg dankbaar en blij nam hij ‘hun’ paaltje in ontvangst. Dolgelukkig keerden de mannen huiswaarts met de hectometerpaaltjes over hun schouder. Samen herinneringen ophalen aan die ritjes op de A1. 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen