De opgewekte elektriciteit wordt straks volledig gebruikt als stroomvoorziening voor de matrixborden, verlichting en andere installaties langs dit deel van de snelweg. Daarmee draagt het zonnepark bij aan de duurzaamheidsambities van zowel gemeente Deventer als Rijkswaterstaat. Het zonnepark wordt ontwikkeld en gebouwd door duurzaam energiebedrijf Pure Energie in opdracht van bouwbedrijf Heijmans.
Landschappelijke inpassing
De inrichting van het zonnepark sluit aan bij de herinrichting van de toe- en afrit. Daarbij komen de zonnepanelen in een veldopstelling te staan, waarbij de panelen gericht zijn op het zuiden en ruimte tussen de rijen zit. Hierdoor kan voldoende licht en regenwater op de bodem komen, waardoor ondergroei mogelijk is. De verbrede bermsloten en de sloten rondom het zonneveld zorgen voor een ruim oppervlak aan waterberging. Ook komt langs de randen van het zonneveld een groene haag, waarin een hekwerk wordt geplaatst. Hiermee wordt voorkomen dat omwonenden en automobilisten aan de zuidzijde straks last hebben van eventuele lichtschittering.
Planning
Op donderdag 19 november 2020 heeft de gemeente Deventer de definitieve omgevingsvergunning verleend voor de bouw en exploitatie van het zonnepark. Dat betekent dat het zonnepark op deze plek kan komen. Op dit moment is nog niet exact bekend wanneer de werkzaamheden aan het zonnepark gaan beginnen.