Terug naar... zondag 8 maart 2020

May 28, 2020
880 keer bekeken

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Uitbreiding van de weg zorgt dan ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit.

Het is alweer bijna drie maanden geleden dat de V1-bom te Wilp ontmanteld werd. De vondst werd uniek genoemd, omdat de V1 volledig intact bleek te zijn. Wat vaststond is dat de bom geruimd moest worden.

Voor de ruiming moesten de inwoners van het nabijgelegen dorpje Wilp hun huis uit en de A1 werd afgesloten. Uiteindelijk verliep de ruiming op 8 maart vlekkeloos en konden alle inwoners van Wilp, met een kleine vertraging, ’s avonds weer terug naar huis. De springlading van 935 kilo van de V1 werd verwijderd en in de dagen na de ruiming werd deze onschadelijk gemaakt in de buurt van Lochem.

Benieuwd naar een reconstructie van 8 maart? Bekijk hier de beelden die zijn gemaakt voor, tijdens en na de ruiming van de V1. Met dank aan het Ministerie van Defensie voor enkele beelden.

 

Images

Ontmanteling V1 te Wilp

Twitter

Cookie settings