Terugblik inloopbijeenkomsten

December 02, 2019
209 keer bekeken

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Uitbreiding van de weg zorgt dan ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit.

Woensdagavond 13 en donderdagavond 14 november bezochten in totaal zo’n 100 mensen de inloopavonden over het project Uitbreiding A1 Apeldoorn Azelo. Medewerkers van Rijkswaterstaat en bouwbedrijf Heijmans beantwoordden tijdens deze inloopbijeenkomsten vragen van omwonenden over het wegontwerp, de geluidmaatregelen en de uitvoering van de (weg)werkzaamheden.

Levendige gesprekken tijdens inloopavonden
Het waren levendige bijeenkomsten met veel ruimte voor gesprek. Via een lange kaart met tekeningen van het tracé, ontwerptekeningen, foto’s en posters konden bezoekers de toekomstige situatie bij hen in de buurt bekijken. Ontwerpers, verkeerskundigen en geluidsdeskundigen beantwoordden vragen en vertelden aan de hand van de tekeningen welke werkzaamheden waar gaan plaatsvinden en waarom. U kunt op de pagina projectfoto’s op deze website foto’s van het werk in uitvoering bekijken.

Inpassing in de omgeving
Omwonenden stelden veel vragen over de inpassing van de weg in de omgeving. Bijvoorbeeld over het verwijderen en herplanten van bomen langs de weg. In de omgeving van Rijssen-Azelo is als eerste zichtbaar dat tussen half november 2019 en het voorjaar van 2020 bomen worden verwijderd. Dit is nodig om ruimte te maken voor de wegverbreding en om werkruimte te creëren. Als de uitbreiding van de weg klaar is, vindt de herplant plaats. Alle bomen die moeten wijken, worden vervangen door nieuwe bomen. De herplant gebeurt in de directe nabijheid van de snelweg binnen de grenzen van het Tracébesluit. Zie ook het nieuwsbericht hierover.  

Images

Twitter

Cookie settings