Liggers hijsen voor nieuwe fietsbrug

November 26, 2019
320 keer bekeken

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Uitbreiding van de weg zorgt dan ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit.

In de nacht van 25 november werden de liggers van de nieuwe fietsbrug 'de Wakels' over de A1 ingehesen. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, waren er korte verkeersstops.

De fietsbrug ‘de Wakels’ werd zaterdag 19 oktober 2019 in zijn geheel afgebroken (klik hier voor het artikel). De pijlers van de fietsbrug verhinderden namelijk dat de A1 op deze plek kon worden uitgebreid. Daarom werd de fietsbrug gesloopt en opnieuw opgebouwd. De werkzaamheden hiervoor zijn inmiddels in volle gang. In de nacht van 25 november nacht werden de liggers van de fietsbrug ‘de Wakels’ over de A1 ingehesen. Deze liggers vormen de basis van de verbinding om de A1 over te kunnen steken.

 

De liggers worden met behulp van een grote kraan ingehesen

Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, zijn er verkeersstops ingezet. Deze verkeersstops werden benut om met behulp van een kraan de liggers van de brug over de A1 te hijsen en op hun plaats te leggen. Deze stops werden verzorgd door de weginspecteurs van Rijkswaterstaat.

Meer weten? Bekijk hier het filmpje dat RTV Oost in de nacht van 25 november 2019 heeft gemaakt. 

Vanaf maart 2020 zal de brug klaar zijn voor gebruik en is het weer mogelijk voor de fietsers om er veilig over te steken. Tot die tijd is het niet mogelijk om van deze oversteek gebruik te maken. Daarom worden de fietsers omgeleid via de Markeloseweg/Rijssenseweg. Deze omleiding is ongeveer 3,5 km extra fietsen. Dit is aangegeven met borden.

Images

Twitter

Cookie settings