Nieuwe aansluiting Markelo klaar - 2 rotondes zorgen voor een betere doorstroming

October 21, 2019
240 keer bekeken

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Uitbreiding van de weg zorgt dan ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit.

Sinds 14 oktober rijdt het verkeer van en naar Markelo over 2 nieuwe rotondes die aansluiten op de N350. De doorstroming van en naar de A1 verbetert hierdoor aanzienlijk.

De werkzaamheden bij het knooppunt Markelo werden van 23 september tot en met 13 oktober uitgevoerd. Zowel de Markeloseweg als de toe- en afritten van en naar de A1 (afrit 27) werden tijdelijk afgesloten ten behoeve van het plaatsen van twee nieuwe rotondes. Daarnaast werd het wegdek tussen beide rotondes, over het viaduct, voorzien van een nieuw wegdek.

Agnes Bekendam van camping ‘de Poppe’ te Markelo omschreef de werkzaamheden als volgt: “De drie weken gingen zo voorbij. Het was natuurlijk wel eventjes omrijden, maar we hebben er niet veel last van gehad. Uiteindelijk is alles goed gegaan en het resultaat ziet er mooi uit.”

De werkzaamheden zijn op onderstaande foto’s goed te zien.

 

 


 

Images

Twitter